recenzia na knihu Aféry Finy S.

19.04.2014 13:40

Aféry Finy S. je kniha vhodná najmä pre dievčatá, nakoľko hlavnou hrdinkou je 15ročná Simona. Príbeh je písaný ako Simonin (Finin) denník.

Hlavná hrdinka žije životom typickej slovenskej tínedžerky. Žije s mamou a otcom. Občas ich navštívi "otravná" babka Potvora, ako Simona (Fina) nazýva svoju "milovanú" babičku, ktorá neváha ani sekundu, aby jej znepríjemnila život. Tak to Fina vníma zo začiatku. Neskôr bude práve babka Potvora tá, ktorá jej pomôže.

Fina si nájde priateľa Denisa a chvíľu sa zdá byť všetko ideálne. Jej mama však náhle ochorie (o čom Fina zo začiatku nevie) a má pocit, že sa jej rodičia rozvedú. Neskôr zistí, že ide o rakovinu, ktorá postihla jej mamu. Aby toho nebolo málo, Denis sa s rodičmi odsťahuje zo Slovenska. A tak Fina musí čeliť naraz mnohým problémom na ktoré nie je pripravená.

Kniha sa mi páčila, boli tam smutné, ale aj humorné chvíle. Páči sa mi, že to napísala slovenská autorka, čo ma prekvapilo, nakoľko sa to príjemne a rýchlo čítalo. Preto knihu hodnotím pozitvíne. :)
Verím, že sa vám moja recenzia páčila.

Kris :3