recenzia na knihu Čo sa stalo Mare Dyerovej

06.04.2014 14:59

Čo sa stalo Mare Dyerovej ?

Autor : Michelle Hodkin

Čo sa stalo Mare Dyerovej ? Nie je to také jednoduché. Mara sa jedného dňa zobudí v nemocnici a na nič si nevie spomenúť. K zlepšeniu jej stavu nepomôže informácia, že jej najlepšia kamarátka, "kamarátka" a priateľ sú mŕtvi. Zahynuli v troskách starej budovy, ústavu pre duševne chorých. Mara sa z toho nevie spamätať, preto sa jej rodina presťahuje do iného mesta.

Tam sa Mare naďalej dejú podivné veci. Najskôr pôjde do školy a cestou uvidí týraného psíka. Rozhodne sa pomôcť mu, ale pristihne ju psíkov majiteľ. Mara si ho v okamihu predstaví mŕtveho. Keď poobede bude prechádzať okolo toho istého miesta zistí, že majiteľ psíka je mŕtvy. Zomrel presne tak, ako si to predstavila! V škole sa nemusí s učiteľkou španielčiny, ktorá jej robí problémy. Aj tú si predstaví mŕtvu. A opäť sa jej predstavy naplnia! Je Mara blázon ? Nie, rozhodne nie ! Okrem toho jej najväčší frajer na škole Noah Shaw, nechce dať pokoj. Aj on má svoje "tajomstvo".

Kniha sa mi od začiatku páčila. Bola zaujímavá, pútavá, postavy rovnako. Ani na sekundu som sa nenudila, preto túto knihu vrelo odporúčam !

Verím, že sa vám moja recenzia páčila.

Kris :)