recenzia na knihu Padlí anjeli a Leviatan

05.04.2014 17:22

Padlí anjeli a Leviatan

Autor: Thomas E. Sniegoski

Padlí anjeli a Leviatan, to je prvý diel o padlých anjeloch. Aaron Corbet je sirota v náhradnej rodine. Žije s manželským párom, nevlastným telesne postihnutým  bratom (keďže je adoptovaný) a psom Gabrielom, ktorý mu robí spoločnosť. Jedného dňa Aaron začne rozprávať cudzími jazykmi, ktoré sa nikdy neučil a rozumie svojmu psovi Gabrielovi! Prečo to tak je? Aaron je Nefilim, syn smrteľníčky a padlého anjela.

Táto kniha je pomerne náboženská, takže ak vás také veci neberú, pravdepodobne vás táto kniha nebude baviť. Je tam toho náboženského dosť. Aarona prenasleduje zákerný Verl, ktorý je presvedčený, že treba všetkých Nefilimov vyvraždiť. Zabije Aaronovich rodičov a unesie mu brata. Aaron sa ho spolu so svojím psom a padlým anjelom Kamaelom rozhodnú vypátrať.

Tak sa skončí prvá časť knihy. Druhá časť je o meste, v ktorom žije obrovská obluda požierajúca anjelov - Leviatan. Aaron tejto oblude musí čeliť, aby oslobodil seba, Kamaela aj obyvateľov mesta. Nakoniec Aaron príšeru zabije.

Mne sa kniha páčila, bola zaujímavá aj pútavá. V tejto knihe tie náboženské motívy neprekážali, dej ich úplne zatienil. Je to veľmi zaujímavý príbeh a nedostatky sa tam hľadajú pomerne ťažko. Táto séria má viac dielov, ja som však čítala iba tento prvý. Neviem sa do tých dielov nejako pustiť. Ak ste náhodou knihu a jej pokračovania čítali, napíšte mi.

Verím, že sa vám moja recenzia páčila.

Kris :)