Milovať vojvodu (Elizabeth Michaelsová)

22.03.2015 15:45

Milovať vojvodu

Autor: Elizabeth Michaelsová

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Séria: -

Anotácia


"Lily Phillipsová nikdy nemala ustlaté na ružiach. Po smrti rodičov sa jej bratia dali na hazard, a keď im dlhy prerástli cez hlavu, začali rozpredávať rodinné cennosti. Zúfalá snaha zachrániť zo záložne aspoň otcove obľúbené hodinky vženie Lily do náručia príťažlivého muža. Po noci plnej horúcej vášne Devon Grey, vojvoda z Thornwoodu, zistí, že krásna neznáma je preč a s ňou i jeho nové hodinky. Keď ich po roku náhoda opäť zvedie dohromady, vojvoda zahorúca začne kuť pomstu..."

úryvok

Rukou skĺzla po prikrývke, chcela odhodiť teplú deku, ktorou ju niekto v noci prikryl. Prečo má tak dovysoka našuchorený vankúš? Odkedy je jej posteľ taká mäkká? Nič nebolo, ako má byť. V tej chvíli narazila rukou na svalnaté rameno, ktoré ju objímalo.
„Došľaka!“ zamrmlala Lillian namrzene do tmy. „Do čoho som sa to zaplietla?“
Šľachovitý muž vedľa nej sa v spánku posunul a prešiel jej rukou po tele. Zovrel jej horúcimi prstami prsník, pritisol ju k posteli a pritiahol si ju. Keď si s náhlou úľavou vybavila, ako strávila uplynulú noc, zhlboka sa nadýchla. Bond Street, hostinec, alkohol a Devon.
Áno, Devon Grey, to je ono. Ako jej bozkával pery, telo a, panebože, dovolila mu... Pozrela dolu a potvrdila si znepokojujúcu skutočnosť, že na sebe nemá nič, ani kúsok oblečenia.
Ako len mohla dopustiť, aby ten jednoduchý plán tak katastrofálne zlyhal? Chrbát jej zohrievalo jeho horúce telo, vlasy rozprestreté na poduške jej ovieval jeho pravidelný dych. Od chrbta ju tlačilo čosi tvrdé. Keď si uvedomila, čo to je, líca jej od hanby očerveneli. Ešte včera by sa bola nazdávala, že Devon spí s pištoľou, ale dnes ráno to už videla inak.
Okamžite musí odísť z tohto domu, od tých hriešnych bozkov, od ľahkomyseľného správania, ktoré povzbudzoval, a od hrozby, že opäť skončí v jeho náručí. Dovolila, aby veci zašli priďaleko. No môže jej to niekto vyčítať? Veď tá jediná spoločná noc je všetko, čo medzi nimi môže byť. Zrejme preto sa neodporúča piť v mužskej spoločnosti priveľa alkoholu.
Lillian sa opatrne posunula a odtiahla sa od muža vedľa seba. Keď sa nepohol, znova sa zavrtela a pomaly skĺzla na kraj postele. Vykopla nohou, aby si vymotala holé končatiny z prikrývok. Stále ju však držali pripútanú k posteli. Ešte raz kopla a cítila, ako padá na koberec. Dopadla na ruky a zápästím jej prenikla taká ostrá bolesť, až tlmene zjojkla do tmy.
Visela za členky, studený ranný vzduch jej chladil pokožku a vystavovala zadok každému, kto by náhodou nazrel cez okná. Napokon si nohy vyslobodila a začala sa plaziť ku koncu postele. Také niečo ešte nezažila. Pred svitaním sa nahá plazí z mužskej spálne. Keď vyhlasovala, že túži po dobrodružnejšom živote, určite nemala na mysli toto.
Vyburcoval ju hrkot drožky na ulici. Onedlho začne svitať a celé mesto zaleje denné svetlo. Musí zmiznúť, kým ju neuvidí niekto z Devonovho služobníctva. Určite vstávajú skoro. Pozviechala sa, prikrčene obišla posteľ – domnievala sa, že je to vhodný spôsob, ako sa zakrádať potme po izbe neznámeho muža. Pri dverách zbadala pohodenú svoju spodničku.
Obišla posteľ a hľadala korzet. Dlážka jej pod holými nohami zavŕzgala. Stuhla.
Zadržala dych, vrhla pohľad na posteľ, ale Devon sa nepohol. Plytko sa nadýchla, aby sa upokojila, a urobila ďalší krok, dúfajúc, že dlážka ju nezradí.
Kde len nechala ten korzet? Pátrala očami v tme, ale nič nevidela. Mimochodom, kde má topánky a kapsičku? Ale hlavne, kde má šaty? Nahmatala prstami jednu pančuchu, vytiahla ju z nočného stolíka. Kde je druhá? Zdalo sa, že v izbe nie je jej oblečenie. Udalosti z uplynulej noci jej zahmlievalo búšenie v hlave. Pošúchala si čelo, aby si usporiadala rozhádzané spomienky.
Včera večer sme zastali na odpočívadle na schodoch.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Kniha mala fajn námet, aj sa čítala rýchlo. Myslím, že milovníci klasickej romance si prídu na svoje. Zaujímavá námet a autorka dobre využila potenciál knihy. Myslím, že som bola viac - menej spokojná. Aj keď ja na tie romance nejako nie som...

Preto knihu hodnotím na 4/5