Nesmrteľní: Navždy

29.06.2014 13:33

 

 

 

Niečo v skratke k obálke: 

Obálka tejto knihy je veľmi výstižná a presná. Páči sa mi použité písmo na nadpis NAVŽDY, je to podľa mňa pekne graficky spracované. Inak je obálka zo zadnej strany úplne obyčajná - farebná s anotáciou. Spredu sa mi obálka pomerne páči, ale zdá sa mi trošku nekreatívna, obyčajná. Myslím si, že sa dala navrhnúť aj lepšie. Napriek tomu ju hodnotím nadpriemerne, pretože sa mi páčil lesklý tulipán, ktorý je tam zobrazený.

Hodnotenie obálky: 4/5

Niečo k téme knihy:

Podľa anotácie to má byť niečo nové, mystické, čo sa bude týkať aj aury ľudí. Žiaľ, nebolo to tak. Téma knihy sa nám mala javiť nezvyčajná, ale ani veľmi nebola. Až ku koncu ma to trošku prekvapilo a zaujalo. Občas som mala pocit, že sa autorka príliš inšpirovala napr. Twilight ságou a podobnými úspešnými románmi pre tínedžerov. 

Postavy a dej:

Postavy v knihe sú strašne ľahko predvídateľné. Vezmem si ako príklad zápornú postavu - Drinu. Táto dievčina sa snažila Ever zabiť, aby mala voľnú cestu k Damenovi. Hneď od ich prvého stretnutia som vedela, že to bude záporná postava. Bolo to jednoduché a jasné, hoci sa to autorka snažila nedať najavo. Taktiž udalosti, ktoré sa diali okolo najlepšej kamarátky Ever - Haven, boli veľmi ľahko predvídateľné a keď sa nakazila infekciou z tetovania, bolo mi jasné, že v tom má prsty Drina. Čiže nič nové, počas knihy ma nič nezaskočilo! Ever mi prišla miestami detinská a nudná. Ako rozprávačka ma veľmi nezaujala. Ani Damen sa mi nezdal nič moc, hoci mal byť neodolateľný a úžasný. Nanešťastie, ja si tak "dokonalú mužskú postavu" nepredstavujem. Škoda, že postavy Alyson nejako nevyšli. 

Zamerajme sa preto na dej, ktorý sa nám nezdal veľmi originálny ani pútavý. Nepáčilo sa mi, keď sa Ever stala alkoholičkou. Bolo to tam podľa mňa dodané autorkou príliš nasilu. Autorka píše pekným štýlom, ale nie je to nič svetoborné. Občas som mala pocit, že autorke dochádza fantázia a prestala byť originálna. Ak vôbec niekedy originálna bola. Hlavná hrdinka sa mi zdala celkom naivná a nezrelá, vôbec sme si nesadli. Jedno viem určite - kamarátky by sme neboli :P Dej knihy sa nám do polovice neskutočne vlečie, potom sa stane Ever alkoholičkou, potom sa ju Drina pokúsi zabiť a tra-dá vážení, toto je naša "úchvatná" zápletka! Hola hej, primitívne mi to príde. Na druhú stranu, páči sa mi, že sa Ever občas rozhodne zle. Nemusela by to však robiť stále, pretože potom sa nám zdá hlúpa! Tínedžeri sa dosť často musia rozhodnúť a je celkom zaujímavé vidieť, ako sa so zlým rozhodnutím treba popasovať.

Hodnotenie knihy: 2,5/5

Hodnotenie spolu s obálkou: 6,5/10

Komu by sa kniha mohla páčiť:

Knižka má priemerne hodnotenie 4/5 s ktorým sa ja a väčšina čitateľov vôbec nestotožňujeme. Ako je teda možné, že dosiahla tak vysoké hodnotenie? Knihu pravdepodobne hodnotili dievčatá, ktorým sa páčil motív nehynúcej lásky a romantiky. Ja som to tam až tak veľmi nezahliadla, ale dajme tomu. Ďalej to môže byť na konci zaujímavý motív na pokračovania. A aj hlavné postavy, najmä Ever, ktorá je svojím správaním zrejme blízka niektorým dnešným, nič v zlom, ale podľa mňa trošku naivným tínedžerkám. Takže, ak máte radi romantické knihy, kde láska musí prekonať všetky "prekážky", môžete to skúsiť. :/

Niečo na záver:

Kniha sa mi čítala do prvej polovice naozaj ťažko. Potom to šlo troška ľahšie a ten záver sa mi dokonca zapáčil. Nie je to však nič z čoho by som padala na zadok, takže ak sa táto kniha ráta ako (citujem) "neuveriteľná, najpodarenejšia a najúspešnejšia séria od Alyson Noel", nechcem vidieť tie ostatné knihy. :P

Kris :3

 

Nesmrteľní: Navždy

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

Anketa

Páči sa vám recenzia?

áno, je super! (24)
55%

nie, ani nie. (20)
45%

Celkový počet hlasov: 44